ειδήσεις όλα

Εύκολη νίκη του Ολυμπιακού με 3-0 τη Λάρισα

Άνετα επικράτησε ο Ολυμπιακός με εκτός έδρας νίκη επί της ΑΕΛ με 3-0, παρά το δύσκολο πρώτο ημίχρονο. Δε θα μπορούσε να είναι πιο ιδανική και φρέσκια η αρχή της νέας χρονιάς για τους ερυθρόλευκους, που κάναν την έβδομη τους νίκη στη σειρά στο πρωτάθλημα και σκαρφάλωσαν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας στους 35 βαθμούς, ένα μόλις πόντο βέβαια πάνω από την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ.

Παράλληλα, οι φίλοι του Ολυμπιακού γιορτάζουν την άφιξη του Κέβιν Μιραλάς, που πλέον αποτελεί και επίσημα το νέο τους μεταγραφικό απόκτημα, και η ομάδα ετοιμάζεται για τον καινούριο της προπονητή, Όσκαρ Γκαρθία. Ο Ισπανός τεχνικός παρακολούθησε το ματς από τις κερκίδες, έτσι ώστε να μπορέσει να αξιολογήσει καλύτερα τους παίχτες του. Υπηρεσιακοί προπονητές για το παιχνίδι μέχρι να αναλάβει ο Γκαρθία ήταν οι Χρήστος Κόντης και Βασίλης Βούζας.

Οι Πειραιώτες δεν μπήκαν καλά στο ματς, έχοντας ελάχιστες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο. Αντίθετα, η Λάρισα είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της στο 25ο λεπτό. Ο Ναζλίδης πέρασε μια εξαιρετική κάθετη πάσα που είχε σκοπό να βρει το Μασούρα με έξοδό του. Τελικά δεν έκανε επαφή με τη μπάλα αλλά ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού Προτό που ξεγελάστηκε και βγήκε και αυτός μπροστά, αναγκάστηκε να ξαναγυρίσει πίσω και να επέμβει εντυπωσιακά διώχνοντας τη μπάλα ακριβώς πριν περάσει τη γραμμή της εστίας του.

Το γκολ για τον Ολυμπιακό ήρθε στο δεύτερο ημίχρονο στο 54ο λεπτό, ύστερα από γρήγορη και έξυπνη εκτέλεση  φάουλ του Ταχτσίδη, βρίσκοντας  με κάθετη πάσα μόνο του τον Μάριν, ο οποίος εύκολα σκόραρε και έκανε το 1-0.

Έπειτα στο 65ο λεπτό υπήρξε ξανά ευκαιρία  με τον Ιρανό Ανσαριφάρντ, του οποίο το σουτ απέκρουσε ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ Μπόζοβιτς. Τρία λεπτά αργότερα όμως στο 68΄, ο Ανσαριφάρντ κατάφερε να βρει τα δίχτυα της αντίπαλης εστίας και να κάνει το 2-0, μετά από ωραίο συνδυασμό του Μάριν και του Φορτούνη, με πάσα του τελευταίου.

Το τελικό 3-0 διαμορφώθηκε προς τη λήξη του αγώνα στο 89ο λεπτό, με σκόρερ τον Τζούρτζεβιτς, ο οποίος σκόραρε και πάλι μετά από πάσα του Φορτούνη που συνεργάστηκε με τον Μάριν. Στις καθυστερήσεις, ο Προτό έκανε μία ακόμα εντυπωσιακή επέμβαση και απέκρουσε δυνατό σουτ του Ναζλίδη.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

AΕΛ (Λαυδαριάς): Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Ζίζιτς, Γκόλιας, Γουάλας, Λαγός(81΄ Λεοζίνιο), Αγκάνοβιτς(64΄ Μιλοσάβλιεβιτς), Ντέλετιτς, Μασούρας(66’ Περόνε), Κρισμάν, Ναζλίδης.

Ολυμπιακός (Κόντης): Προτό, Ομάρ, Σισέ, Ένγκελς, Κούτρης, Ρομαό, Ταχτσίδης, Πάρντο(61΄ Ζεμπά), Μάριν, Φορτούνης(90΄ Ζιλέ), Ανσαριφάρντ( 78΄ Τζούρτζεβιτς)

Σκόρερ: 54΄ Μάριν, 68΄Ανσαριφάρντ, 89΄ Τζούρτζτεβιτς